Miso leves

(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Olajmentes, Szójamentes)

 

Hozzávalók (6 adag):

  • 1/2 db póréhagyma
  • 1 ujjnyi szeletelt gyömbér
  • 1 kiskanál Szafi Reform őrölt fokhagyma
  • 1 evőkanál ghee
  • 300 gramm bio tofu
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál Miso paszta
  • 400 gramm brokkoli vagy karfiol, esetleg zöldbab
  • 400 gramm sárgarépa
  • 1000 gramm burgonya vagy édesburgonya
  • 300 ml  zabtejszín (vagy 600 ml növényi tej)
  • Víz (annyi, hogy bőven ellepje)
  • 1/2 evőkanál tiszta só
  • Késhegyni őrölt Kurkuma
  • Késhegyni őrölt feketebors
  • Fél bögre átmosott Szafi Free quinoa
  • Mehetnek bele zöldfűszerek is kedvetek szerint, de nem kötelező

 

Elkészítés:

A gheen dinszteljük meg a póréhagymát, a frissen aprított gyömbért, szárított őrölt fokhagymát, ehhez adjuk a kockára vágott tofut, szójaszószt és a miso pasztát. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát vagy édesburgonyát, répát, brokkolit, és újra öntsük fel vízzel és zabtejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és kurkumával. 1 órán át közepes hőfokon főzzük, az utolsó 20 percben adjuk hozzá az átmosott quinoát és így főzzük tovább.

A hozzávalókat a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.