Gazdag zöldség leves

 

Hozzávalók:

  • 1 kanál ghee
  • 1 nagy póréhagyma
  • 1 kisebb gyömbér
  • 3 cikk fokhagyma (vagy 2 kk. őrölt fokhagyma)
  • 1 bio tofu
  • 2 ek. szójaszósz
  • 5 db kisebb burgonya
  • 350 g tetszőleges zöldség (lehet mirelit is)
  • 0,5l növényi tej
  • 200 g kókuszjoghurt
  • + annyi víz amennyi szükséges

 

Elkészítés:

A gheen megdinszteljük a karikára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott tofut, fokhagymát, szójaszószt, reszelt gyömbért, zöldséget és burgonyát. Felengedjük zabtejjel, plusz annyi vízzel, amennyi szükséges. Hozzákeverjük a kókuszjoghurtot, sózzuk és késhegynyi őrölt borssal fűszerezzük. Lassú tűzön készre főzzük.

A hozzávalókat a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.