Miso leves
(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Olajmentes, Szójamentes)
Hozzávalók (6 adag):
- 1/2 db póréhagyma
- 1 ujjnyi szeletelt gyömbér
- 1 kiskanál Szafi Reform őrölt fokhagyma
- 1 evőkanál ghee
- 300 gramm bio tofu
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál Miso paszta
- 400 gramm brokkoli vagy karfiol, esetleg zöldbab
- 400 gramm sárgarépa
- 1000 gramm burgonya vagy édesburgonya
- 300 ml zabtejszín (vagy 600 ml növényi tej)
- Víz (annyi, hogy bőven ellepje)
- 1/2 evőkanál tiszta só
- Késhegyni őrölt Kurkuma
- Késhegyni őrölt feketebors
- Fél bögre átmosott Szafi Free quinoa
- Mehetnek bele zöldfűszerek is kedvetek szerint, de nem kötelező
Elkészítés:
A gheen dinszteljük meg a póréhagymát, a frissen aprított gyömbért, szárított őrölt fokhagymát, ehhez adjuk a kockára vágott tofut, szójaszószt és a miso pasztát. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát vagy édesburgonyát, répát, brokkolit, és újra öntsük fel vízzel és zabtejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és kurkumával. 1 órán át közepes hőfokon főzzük, az utolsó 20 percben adjuk hozzá az átmosott quinoát és így főzzük tovább.
A hozzávalókat a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.