Mogyorós barackos vegán rizottó
(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Húsmentes)
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 400 g zöldség: paprika és bármilyen zöldség ízlésünknek megfelelően tetszőleges arányban
- 300 g főtt csicseriborsó és lencse ízlés szerinti arányban
- 1 cukormentes barack befőtt
- 1 csokor koriander (elhagyható)
- 2 evőkanál mogyoró
- 3 adag főtt rizs, vagy Szafi Free zabtöret
- 1 nagy csipet só (ízlés szerint lehet több/kevesebb)
- 300 ml Kara UHT light coconut milk
- 1/3 csomag Szafi Reform curry madras fűszerkeverék
- 2 evőkanál aszalt vörös áfonya, vagy Szafi Reform fekete mazsola (ezt a rizzsel együtt főzzük)
- 2 evőkanál fenyőmag (szintén a rizzsel főzve; kihagyható)
- 5 cm-es gyömbér reszelve
- 1 kiskanál Szafi Reform morzsolt citromfű (kihagyható)
Elkészítés:
- A zöldségeket enyhén pirítsuk meg a curry madras fűszerkeverékkel egy tapadásmentes serpenyőben.
- Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót – a koriander és a citromfű kivételével – és néhány perc alatt főzzük össze.
- Miután megfőtt, a legvégén keverjük bele a koriandert és a citromfüvet.
A hozzávalókat (a zöldségek kivételével) a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.