Mogyorós barackos vegán rizottó

(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Húsmentes)

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 400 g zöldség: paprika és bármilyen zöldség ízlésünknek megfelelően tetszőleges arányban
  • 300 g főtt csicseriborsó és lencse ízlés szerinti arányban
  • 1 cukormentes barack befőtt
  • 1 csokor koriander (elhagyható)
  • 2 evőkanál mogyoró
  • 3 adag főtt rizs, vagy Szafi Free zabtöret
  • 1 nagy csipet só (ízlés szerint lehet több/kevesebb)
  • 300 ml Kara UHT light coconut milk
  • 1/3 csomag Szafi Reform curry madras fűszerkeverék
  • 2 evőkanál aszalt vörös áfonya, vagy Szafi Reform fekete mazsola (ezt a rizzsel együtt főzzük)
  • 2 evőkanál fenyőmag (szintén a rizzsel főzve; kihagyható)
  • 5 cm-es gyömbér reszelve
  • 1 kiskanál Szafi Reform morzsolt citromfű (kihagyható)

Elkészítés:

  • A zöldségeket enyhén pirítsuk meg a curry madras fűszerkeverékkel egy tapadásmentes serpenyőben.
  • Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót – a koriander és a citromfű kivételével – és néhány perc alatt főzzük össze.
  • Miután megfőtt, a legvégén keverjük bele a koriandert és a citromfüvet.

 

A hozzávalókat (a zöldségek kivételével) a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.