Vegán lencsegulyás
(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Húsmentes, Szójamentes)
Bográcsozni szerettem volna a hétvégén de a végén a rizsfőzőben készült ez a finom lencsegulyás, persze fazékban is készíthettem volna, de nekem sokkal egyszerűbb ebben készíteni.
Hozzávalók (6 főre):
- 500 g fekete lencse (jól átmosva) – fekete babbal is készíthető-
- 2 db sárgarépa (karikára vágva)
- 2 db fehérrépa (karikára vágva)
- 1/6 zeller (darabolva)
- 2 fej vöröshagyma (megpucolva, félbevágva, nem dinszteltem)
- 100 g paradicsom sűrítmény
- 1 evőkanál mustár
- 2 kis kanál szárított fokhagyma
- Fél csomag Szafi fasírt fűszersó
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 5 db babérlevél
- 1 kiskanál füstölt pirospaprika
- 1/2 kiskanál őrölt kömény
- Ízlés szerint só
- 1 szál zellerzöld
- Petrezselyem
- Majoranna
- Víz
- 1 doboz növényi joghurt és tejföl
- 1 adag Szafi Free galuska (100 g univerzális lisztkeverékből, nagy csipet sóból és 130 g vízből)
Elkészítés:
A tejföl és a galuska kivételével mindent a fazékba raktam, felöntöttem vízzel, megfőztem (azaz a rizsfőző megfőzte), majd behabartam és hozzákevertem a kész galuskát.
A hozzávalókat a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.