Vegán lencsegulyás

(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Húsmentes, Szójamentes)

Bográcsozni szerettem volna a hétvégén de a végén a rizsfőzőben készült ez a finom lencsegulyás, persze fazékban is készíthettem volna, de nekem sokkal egyszerűbb ebben készíteni.

Hozzávalók (6 főre):

  • 500 g fekete lencse (jól átmosva)  – fekete babbal is készíthető-
  • 2 db sárgarépa (karikára vágva)
  • 2 db fehérrépa (karikára vágva)
  • 1/6  zeller (darabolva)
  • 2 fej vöröshagyma (megpucolva, félbevágva, nem dinszteltem)
  • 100 g paradicsom sűrítmény
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 kis kanál szárított fokhagyma
  • Fél csomag Szafi fasírt fűszersó
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
  • 5 db babérlevél
  • 1 kiskanál füstölt pirospaprika
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény
  • Ízlés szerint só
  • 1 szál zellerzöld
  • Petrezselyem
  • Majoranna
  • Víz
  • 1 doboz növényi joghurt és tejföl
  • 1 adag Szafi Free galuska (100 g univerzális lisztkeverékből, nagy csipet sóból és 130 g vízből)


Elkészítés:

A tejföl és a galuska kivételével mindent a fazékba raktam, felöntöttem vízzel, megfőztem (azaz a rizsfőző megfőzte), majd behabartam és hozzákevertem a kész galuskát.

A hozzávalókat  a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.