Vegán töltött paprika recept

(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Húsmentes)
Hozzávalók:
8 db paprika
Töltelékhez:
Szószhoz:
  • 2 üveg Szafi Free paradicsomszósz
  • 2 dl víz
  • 1 kiskanál Szafi Reform Ötszörös erősségű édesítő (bármilyen más édesítővel helyettesíthető)
  •  ¼ csomag Szafi Reform Kínai fűszerkeverék
Elkészítés:
A Szafi Free borsófehérje granulátumot áztassuk be a csomagoláson szereplő leírás szerint. Aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk meg kevés vízen.
Gyúrjunk masszát az előkészített borsófehérje granulátumból, a megpirított hagymából, kölesből, adjuk hozzá a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségben a füstölt pirospaprikával és a Favágó steak fűszerkeverékkel.
Amíg a mártás elkészül, pihentessük az előkészített tölteléket, majd töltsük meg a megtisztított, kimagozott paprikákat.
Egy nagyobb méretű lábasba öntsünk a paradicsomszószt, adjuk hozzá a vizet, keverjük el benne a kínai fűszerkeveréket és édesítsük ízlés szerint, végül helyezzük bele a megtöltött paprikákat. Ha szükséges, öntsünk alá még annyi vizet, hogy a paprikákat legalább félig ellepje a szósz. Fedő alatt addig főzzük, míg a paprikák megpuhulnak.
A hozzávalókat (a zöldségek kivételével) a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.