Töltött tök
(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Húsmentes, Vegán)
Hozzávalók:
- 1 zsenge tök a kertből
- 1 csomag Szafi Free borsófehérje granulátum
- 1/2 csomag Szafi Free zabfasírt alap
- 2 dl forró víz, amiben beáztattam a borsófehérjét és zabfasírtot
- 2 kis doboz növényi tejföl helyettesítő
- 1 szelet kesu sajtom
- 1 marék friss zöld fűszer (snidling, petrezselyem, rozmaring, oregánó, majoranna)
- 1 fej lilahagyma
- Olajspray
- Só

Elkészítés:
A hagymát felaprítottam és megdinszteltem. Közben a borsófehérje granulátumot beáztattam forró vízben, hozzáadtam a zabfasírt poralapot is. Ezt a dinsztelt hagymához adtam és picit úgy is sütöttem, majd ment bele zöldfűszer, tejföl helyettesítő, és pár percig így is kevergettem a tűzön. Megkóstoltam, picit utána sóztam. Végül a kikapart belsejű tökbe töltöttem, és 180 fokon, 40 perc alatt készre sütöttem a sütőben.
A hozzávalókat a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.