Töltött tök

(Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes, Húsmentes, Vegán)

 

Hozzávalók:

  • 1 zsenge tök a kertből
  • 1 csomag Szafi Free borsófehérje granulátum
  • 1/2 csomag Szafi Free zabfasírt alap
  • 2 dl forró víz, amiben beáztattam a borsófehérjét és zabfasírtot
  • 2 kis doboz növényi tejföl helyettesítő
  • 1 szelet kesu sajtom
  • 1 marék friss zöld fűszer (snidling, petrezselyem, rozmaring, oregánó, majoranna)
  • 1 fej lilahagyma
  • Olajspray

Elkészítés:

A hagymát felaprítottam és megdinszteltem. Közben a borsófehérje granulátumot beáztattam forró vízben, hozzáadtam a zabfasírt poralapot is. Ezt a dinsztelt hagymához adtam és picit úgy is sütöttem, majd ment bele zöldfűszer, tejföl helyettesítő, és pár percig így is kevergettem a tűzön.  Megkóstoltam, picit utána sóztam. Végül a kikapart belsejű tökbe töltöttem, és 180 fokon, 40 perc alatt készre sütöttem a sütőben.

A hozzávalókat  a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalon tudjátok megvásárolni.